More selected projects

EEN RUIMTELIJKE CULINAIRE INTERVENTIE OP BASIS VAN VOEDSELSECTORINFORMATIE
OVER MANNELIJKE DIEREN OP DE BBQ


mannenvlees

Hoewel de helft van de geboren dieren mannelijk is, staat bij vrijwel alle dierlijke consumptiegoederen het vrouwtje centraal. Mannelijke dieren zoals stieren, bokken en hanen vinden maar zelden de weg naar de pan, met verspilling en scheefgroei tot gevolg. Op welke manier kunnen deze mannelijke dieren beter worden benut? Het Transitieteam Brabantse Agrofood en YFM (Youth Food Movement) zochten voor deze vraagstelling een manier om met de sector, de consument en het brede publiek in gesprek te gaan.

→ DUTCH DESIGN WEEK 2015

studio1op1 mannenvlees bbq4studio1op1 mannenvlees bbq4

In opdracht van deze partijen heeft Studio 1:1 in samenwerking met Foodcurators het concept en ontwerp van een Mannenvlees BBQ ontwikkeld, waarin een hoeveelheid aan complexe informatie uit de sector zit verwerkt. De nieuw ontwikkelde recepten van stier- bok- en hanenvlees worden tijdens de Dutch Design Week bereid, waardoor het vraagstuk op een positieve manier partijen samenbrengt. Daarna zal de mannenvlees BBQ een jaar lang op verschillende locaties worden ingezet, waarbij de vraagstelling en context van de locatie steeds de insteek van het gesprek zullen bepalen.

BEELDMATERIAAL


 

Mannenvlees-BBQ-erik-van-der-burgtMannenvlees-BBQ-erik-van-der-burgt
Mannenvlees-BBQ-erik-van-der-burgt2Mannenvlees-BBQ-erik-van-der-burgt2

SCHETSEN


 

STAMBOOM


 

studio 1:1 richt zich op onderzoek en ontwerp in de openbare ruimte. Hierin focussen zij zich op sociale en ecologische vraagstukken. Hierin staat de mens en haar omgeving centraal.

                     

ADRES
Prins Hendriklaan 10
3071 LD Rotterdam

+31 010 3070 682
info@studio1op1.nl