SPEL WAARBIJ BEWONERS DE BIODIVERSITEIT
BIJ NIEUWBOUW VERGROTEN EN HUN
EIGEN BUITENRUIMTE VORMGEVEN


participatiespel

Aan de Gerretsonlaan in Eindhoven zijn 36 seniorenwoningen gebouwd vanuit ‘The Natural Step’ duurzaamheidsvisie. In opdracht van Woningcorporatie Woonbedrijf ontwikkelde STUDIO 1:1 een participatiespel om met de toekomstige bewoners hun gezamenlijke groene buitenruimte vorm te geven en daarbij de biodiversiteit te vergroten. 

Bewoners konden zelf de indeling en inhoud van hun hofjes bepalen aan de hand van een aantal punten, wat gelijk stond aan het te besteden budget. Er moest dus stevig ‘onderhandeld’ worden. Het eindresultaat zijn drie verschillende biodiverse hofjes en bewoners die elkaar hebben leren kennen. Na deze succesvolle toepassing heeft het participatiespel heeft als voorbeeldproject gefungeerd in het Provinciehuis van Noord-Brabant en heeft het op de Dutch Design Week gestaan.

→ "Een bijzonder spel met 
   ecologische en sociale waarde!"
   ALGEMEEN DIRECTEUR WOONBEDRIJF 

Studio1-1-Tafel-biodivers2-webStudio1-1-Tafel-biodivers2-web

BEELDMATERIAAL


 

Studio1-1-Tafel-biodivers-webStudio1-1-Tafel-biodivers-web

PROCES


 

IN OPDRACHT VAN
Woonbedrijf

MOGELIJK GEMAAKT DOOR
Prins Bernhard Cultuurfonds

UITVOERENDE PARTIJEN 
→ Spel: Studio 1:1

→ Groen: Ploegmakers Hovenier
Stam + De Koning

Studio 1:1 richt zich op onderzoek en ontwerp in de openbare ruimte. Sociale en ecologische vraagstukken staan centraal, waarin de mens en haar omgeving vernieuwde samenhang krijgen.

                     

BEZOEKADRES
Delftseplein 36
3013 AA Rotterdam

010 30 70 682
info@studio1op1.nl